ויזה לגרמניה

משרד ד"ר יובל חן - עורך דין ונוטריון מתמחה בניהול וטיפול ביחסים המשפטיים של גורמים מישראל עם גורמים בארצות דוברות גרמנית, לרבות גרמניה, ומספק שירותים מגוונים הכרוכים בטיפול בהליכים משפטיים או מנהליים בגרמניה.

בין תחומי הטיפול של המשרד:

  • טיפול בהליכי הוצאת אזרחות גרמנית / דרכון גרמני ישירות מול גרמניה
  • ניסוח נוטריון למסמכים בעברית, אנגלית וגרמנית
  • ניהול הליכי הוצאת ויזה לגרמניה
  • ועוד
לטיפול בבקשות ויזה לגרמניה, התקשרו עכשיו לתיאום פגישה
סניף נהריה : 04-9929990 | סניף תל אביב: 03-6963270

מי זקוק לוויזה גרמנית?

הוויזה הגרמנית ניתנת לאנשים פרטיים או אנשי עסקים המעוניינים לשהות בגרמניה מעבר לחופשה קצרת טווח. אמנם, אזרחי ישראל פטורים מחובת ויזה, אך הם זקוקים לאישור שהייה עבור שהייה ממושכת של למעלה מ 3 חודשים בשנה. מעבר לכך, הוויזה מהווה אשרת עבודה בפני עצמה.

מה כולל תהליך הוצאת ויזה לגרמניה?

תהליך קבלת הוויזה לגרמניה כולל עריכת כל המסמכים והבקשות בגרמנית. יש לעגן בבקשה נימוקים, מדוע להעניק את הויזה המבוקשת לאדם המבקש ולא לאדם אחר, כגון אזרח גרמני.

סוגי ויזות לגרמניה

ישנם כמה סוגים של ויזות לגרמניה, ולהם תהליכים הלוקחים משכי זמן שונים.

  • ויזת שנגן - ויזה הניתנת לשהייה עסקית או פרטית של עד 90 יום, ותהליך הוצאתה לוקח בין יומיים לעשרה ימים.
  • ויזה לאומית - לעומתה, תהליך הוצאת הוויזה הלאומית ימשך על גבי מספר חודשים.
  • ויזת סטודנט – ויזה עבור לימודים אקדמיים בגרמניה או להצטרפות לקורס ללמידת גרמנית.
  • ויזת עבודה – עבור מי שמתחיל לעבוד בגרמניה, וגם עבור מדענים שמבקשים לבצע מחקר בגרמניה.
  • בני משפחה – ויזה מיוחדת שמאשרת הצטרפות לבן משפחה שכבר עובד בגרמניה.
  • ויזת חיפוש עבודה – ניתנת לששה חודשים על מנת למצוא עבודה.
  • ויזה לפתיחת עסק בגרמניה – מהווה אישור רשמי לפתיחת העסק.

ויזה לגרמניה ואשרת שהייה ממושכת

לגבי שהייה ארוכת טווח, מבדילים כיום רק בין אשרת שהייה מוגבלת בזמן לאשרת מגורי קבע. עדיין יש צורך בוויזה לאומית לשטחי גרמניה עבור מי שנכנס בפעם הראשונה למדינה. לאחר מכן הוויזה הלאומית תהפוך לאשרת שהייה או אשרה למגורי קבע, בהתאם לתנאים המפורטים בחוק (הכשרה מקצועית, החוק הלאומי, עבודה לפרנסה, סיבות הומניטאריות, פוליטיות או משפחתיות).

אשרה למגורי קבע תינתן אם האזרח הזר מחזיק באשרת שהייה במשך חמש שנים לפחות ועומד בקריטריונים שונים כמו פרנסה ברורה, רקע נקי וידע בסיסי של השפה.